ELKA-SAElka S.A. është një nga prodhuesit dhe distributorët kryesorë të produkteve ushqimore në tregun e Ballkanit. Elka S.A. u themelua në vitin 1993 me qëllim importimin dhe shpërndarjen e markave ndërkombëtare në Shqipëri.

Tashmë rrjeti i shpërndarjes është zgjeruar duke përfshirë Greqinë, FYROM (Maqedoninë) dhe Kosovën. Që në 2007, Elka S.A. ka prodhuar dhe tregtuar në 26 tregje kruasantet e veta Belino, Replay dhe Daily, të cilat janë fituese të shumë çmimeve. Në 2016 Elka S.A. hodhi në treg patatinat Replay me forma dhe shije të ndryshme.

Njësitë e prodhimit të Elka S.A. janë të çertifikuara nga organizatat ndërkombëtare TUV Hellas dhe TUV Nord me: ISO 22000:2005 Food Safety Management System IFS Food – International Featured StandardsMË TEPËR RRETH KOMPANISË