Mundësitë dhe sfidat e marrëdhënieve tregtare Kosovë- Shqipëri
May 21, 2019
Bizneset në status pasiv – Si të paguani tatimin mbi dividentin
June 3, 2019

Në data 5-10 nëntor 2019,  Shanghai, Kinë, do te zhvillohet Ekspozita e dytë Ndërkombëtare e Importit në Kinë (CIIE).

Kjo ekspozite do të përfshijë fushat ekspozuese të Cilësisë së jetës, Pajisjet, Automobilistikë, Ushqime dhe Produkte Bujqësore, Pajisjet Mjekësore dhe Produkte Shëndetësore, Tregti në Shërbime, Sci-tech Life. Eventi ka synim te  lehtësoje vendet dhe rajonet në mbarë botën për të forcuar bashkëpunimin ekonomik dhe tregtar, për të çuar përpara një ekonomi botërore të hapur dhe për të mbështetur globalizimin ekonomik.

Ekspozita e Dytë Ndërkombëtare e Importit në Kinë (CIIE), është ekspozita e parë e importit në botë që mbahet në nivel kombëtar dhe një risi në historinë e tregtisë globale për të mbështetur fuqimisht liberalizimin e tregtisë dhe globalizimin ekonomik dhe në mënyrë aktive të zgjerojë qasjen e tregut në pjesën tjetër të botës.  Në vitin 2018, Ekspozita CIIE Enterprise & Business kishte 7 seksione ekspozimi me një sipërfaqe prej 270,000 metra katrorë. Në këtë ekspozitë morën pjesë 3,617 kompani nga 151 shtete dhe rajone dhe shuma e marrëveshjeve të qëllimshme arriti në 57.83 miliardë dollarë.

Organizatoret mirëpresin delegatët e qeverisë, komunitetet e biznesit, ekspozuesit dhe blerësit nga e gjithë bota për të marrë pjesë në CIIE dhe për të eksploruar tregun kinez, duke ofruar treg të ri për vendet dhe rajonet për të kryer biznes, për të forcuar bashkëpunimin dhe për të promovuar prosperitetin e përbashkët të ekonomisë botërore dhe tregtisë.

Për më shumë informacion, shihni Broshurën – China International Import Expo-CIIE 2019, si dhe Formularin e Aplikimit nese jeni te interesur per te qene pjese e kesaj ekspozite.