Deklarimi për regjimin e përpunimit aktiv (fason) dhe kriteret e statusit “eksportues me risk zero”
November 20, 2017
Forumi Ekonomik i Diasporës Shqiptare, 25-26 nëntor 2017 në Prishtinë
November 22, 2017
“Konkursi Ndërkombëtar i Verës” i Monde Selection, qe do të zhvillohet në 19-20 prill në Bruksel, njihet nga Bashkimi Evropian dhe organizohet nën kontrollin e Menaxhimit të Përgjithshëm, Kontrollit dhe Ndërmjetësimit të Shërbimit Federal të Ekonomisë Publike.

Gara ndërkombëtare e verës e Selection Monde është e vetmja në Belgjikë që përfiton nga përkrahja e lartë e Organizatës Ndërkombëtare të Vreshtit dhe Verës (O.I.V.) dhe është e organizuar sipas rregullave të saj.

Në këtë aktivitet pjesëmarrja është e hapur për të gjithë prodhuesit e verës, tregtarët, kultivuesit e verës, shpërndarësit, eksportuesit, importuesit nga të gjitha shtetet, të cilët duan t’i japin një shans vetes dhe produktit të tyre për të qënë konkurues me market më të mira në treg.

Për Konkursin Ndërkombëtar të Verës, Monde Selection zbaton rregullat ndërkombëtare në mënyrë rigoroze në lidhje me organizimin e këtij konkursi. Dosjet e secilit produkt pjesëmarrës, duke përfshirë analizat laboratorike, kontrollohen përpara konkursit nga Ekonomia Federale e Shërbimit Publik, (Menaxhimi i Përgjithshëm i Kontrollit dhe Ndërmjetësimit) dhe juritë e ndryshme, të përbërë nga ekspertë ndërkombëtarë.

Secili anëtar i jurisë do të shijojë verbërisht produktet e paraqitura atyre nga varieteti dhe origjina e rrushit dhe secila do të plotësojë individualisht një fletë provash në përputhje me atë të OIV dhe UIOE (Bashkimi Ndërkombëtar i Oenologëve).

Në varësi të pikëve mesatare të dhëna nga secili prej ekspertëve, do të dallohen dhe produktet më rezultate më të larta, të cilat do të vlerësohen me një medalje bronzi, një medalje të argjendtë, një medalje ari ose një medalje të artë të madhe, në bazë të rregullores së aplikueshme për konkurset e verës në Evropë.

Për të qënë pjesë e eventit dhe për më shumë informacion klikoni linkun: http://www.monde-selection.com/en/Products/Wine_Contest/International_Wine_Contest.asp