Rritja Ekonomike Tremujore (P.B.B)
October 1, 2018
Marrëveshje Bashkëpunimi
October 5, 2018

Panairi Ndërkombëtar i Agrobiznesit dhe Ushqimit AGROKOS, që do të zhvillohet më datata 17-19 tetor 2018, siguron një mjedis optimal për të gjithë ekspozuesit për të promovuar me sukses ofertat e tyre në një mjedis shumë të kërkuar të biznesit, ku të gjithë mund të prekin rezultatet e panairit AGROKOS gjatë ditëve të ekspozimit. AGROKOS 2018 ka në fokus zhvillimin e sektorit te bujqësisë dhe falë karakterit ndërkombëtar do të kontribuojë në hapjen e tregjeve të reja. Gjithashtu ky panair ndikon në ruajtjen e marrëdhënieve ekzistuese të biznesit, ndikon në forcimin e imazhit, në promovimin e produkteve e shërbimeve, në vend dhe rajon.

Statistika nga AGROKOS 2017

 • Numri i ekspozuesve përfshire edhe Co-Exhibitor: 128
 • Origjina e Ekspozuesve: Kosovë, Holandë , Bosnjë dhe Hercegovinë, Shqipëri, Serbi, Maqedoni, Gjermani, Slloveni dhe Izrael
 • Totali i vizitorëve: 10540 vizitore
 • Numri i vizitorëve profesionistë/Kompani: 7588 (72%)
 • Numri i vizitorëve publik/qytetare jo biznese: 2952 (28%)
 • Mbështetje Institucionale ne vitin 2017: Qeveria Holandeze, Komuna e Prishtinës, KIESA- MTI (Ministry of Trade and Industry) dhe Zyra e Kryeministrit te Kosovës.

Objektivi:

Organizimi i perbashket me vetefinancim i një stende kolektive për 10-20 kompani prodhuese të sektorëve dhe kategorive të ndryshëm të fushës së agrobiznesit për të marrë pjesë në panairin “AGROKOS 2018” siç janë:

 • Prodhues dhe përpunues të frutave dhe perimeve;
 • Prodhues te Vajit te Ullirit
 • Prodhues dhe përpunues e produkteve të qumështit;
 • Prodhues dhe përpunues e produkteve të mishit;
 • Prodhues të verërave dhe birrave;
 • Përkrahja e fermerëve nga viset e largëta rurale etj

Kostoja e pjesëmarrjes në panair:

Nese jeni te interesuar te merrni pjese ne panair dhe deshironi te perfitoni 25 % me lire se çmimi i rregullt, te na shkruani ne adresen e Bashkimit te Prodhuesve Shiptare info@prodhuesit.org

Në çmim janë të përfshira: Hapësirë ekspozuese dhe ndërtimi i stendës prej 8m² me profile alumini dhe ndarje të bardha – “Sistemi Octanorm”, tavolinë informative, tavolinë me ulëse, tepih, ndriçim, mbishkrimi i kompanisë në stendë – tekst standard, dhe një prizë e rrymës. Organizimi i takimeve B2B për çdo kompani dhe taksat e shtetit

Rezultatet e pritshme:

 • Rritja e konkurueshmërisë së prodhuesve shqiptarë në tregun Kosovarë;
 • Gjetja e klientelës së re dhe arritja e marrëveshjeve të reja afariste;
 • Ngritja e vetëdijes dhe inkurajimi i konsumatorëve për konsumin e produkteve shqiptare;
 • Rritja e volumit të shitjes, gjë e cila ndikon në krijimin e vendeve të reja të punës;
 • Rritja e eksportit;
 • Zhvillimi i gjithëmbarshëm.